Energiemanagement laadpleinen

EV4All energiemanagement laadplein

Wat is een laadplein?

Een laadplein is een locatie waar meerdere elektrische voertuigen tegelijkertijd kunnen worden opgeladen, omdat er meerdere laadstations zijn geïnstalleerd. Dit vermindert de wachttijd en bespaart ruimte, waardoor er ingespeeld wordt op de groeiende vraag naar laadinfrastructuur. Het idee achter een laadplein is om het opladen van elektrische voertuigen efficiënter, handiger en gemakkelijker te maken voor EV-gebruikers. Verschillende soorten laadpalen zoals snelladers of normale laders zijn gebruikelijk op een laadplein.

Bespaar kosten, verbeter de duurzaamheid en verhoog de betrouwbaarheid

Als je overweegt om een laadplein te realiseren, dan is stroomtoevoer van groot belang voor het succesvol functioneren van het laadplein. Een laadplein heeft een betrouwbare en voldoende krachtige stroomtoevoer nodig om meerdere elektrische voertuigen tegelijkertijd, snel en veilig op te laden. Door ons energiemanagementsysteem kan een laadplein efficiënter worden gebruikt en kan de beschikbare energie op het netwerk optimaal benut worden. Dit leidt tot lagere kosten, een hogere betrouwbaarheid en een betere duurzaamheid van het laadplein.

Functies van het energiemanagementsysteem die hiervoor zorgen zijn:

EV4All netwerk

Dynamische belastingsverdeling

Ons energiemanagementsysteem kan de beschikbare energie op het netwerk slim verdelen tussen de laadstations op basis van de vraag van de gebruikers en de beschikbare capaciteit van het netwerk. Hierdoor kan de beschikbare energie zo efficiënt mogelijk worden gebruikt en kan overbelasting van het netwerk worden voorkomen.

EV4All opladen

Slim opladen

Slim laden houdt in dat het opladen van de elektrische voertuigen wordt aangepast op basis van de beschikbare energie op het netwerk en de prijzen van de energie. Zo kan het opladen van de voertuigen bijvoorbeeld worden gestart wanneer de prijzen van de energie laag zijn en kan worden gestopt wanneer de prijzen hoog zijn.

EV4All batterij

Optimalisatie van de energieopslag

Het energiemanagementsysteem kan de energieopslag op het laadplein optimaliseren door deze bijvoorbeeld te gebruiken om pieken in de vraag op te vangen of om de energieopslag te gebruiken als back-up voorziening.

EV4All energie

Integratie van hernieuwbare energiebronnen

Ons energiemanagementsysteem kan hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie integreren in het laadplein en deze energiebronnen slim beheren. Zo kan bijvoorbeeld de energie die wordt opgewekt door zonnepanelen worden gebruikt om de voertuigen op te laden en kan de overtollige energie worden opgeslagen.

De voordelen van een laadplein

Efficiëntie

Doordat er meerdere laadpunten beschikbaar zijn op een laadplein, kunnen meerdere voertuigen tegelijk worden opgeladen op één locatie. Dit kan helpen om ruimte te besparen en de wachttijden te verminderen.

Duurzaamheid

Het gebruik van laadpleinen kan bijdragen aan de transitie naar een duurzamere toekomst. Door voertuigen op een centrale plek op te laden met hernieuwbare energiebronnen, kan de uitstoot van broeikasgassen worden verminderd.

Schaalbaarheid

Laadpleinen kunnen vaak eenvoudig worden uitgebreid waardoor er ingespeeld kan worden op de groeiende vraag van laadstations, aangezien de vraag naar laadinfrastructuur de komende jaren alleen maar groter zal worden.

Gemak

Laadpleinen zijn vaak op strategische locaties geplaatst zoals parkeerterreinen bij winkelcentra, hotels of andere openbare plaatsen. Dit maakt het gemakkelijker voor eigenaren van elektrische voertuigen om te laden terwijl ze hun dagelijkse activiteiten uitvoeren.

Hierdoor kiezen klanten voor EV4All

Laadpaal EV4All
Alles-in-één laadoplossing

Bij EV4All voorzien wij jou van de beste laadpalen, laadpassen en beheer je al jouw gegevens overzichtelijk en snel in het op maat gemaakte laadbeheerplatform.

Kennis elektrische voertuigen EV4All
Kennis & ervaring

Onze jarenlange ervaring in de zonne-energiebranche heeft gezorgd voor een groot netwerk met experts die ons ondersteunen waar nodig. Samen zorgen wij voor de beste oplossing.

EV4All service
Service

Kies je voor EV4All, dan kies je voor service. Wij voorzien jou van gratis/vrijblijvend advies en streven naar de beste service voor, tijdens en na aankoop van onze producten.

EV4All laadplatform