Laadpaal

Laadpaal EV4All zakelijk thuis installatie

Laadpaal kopen bij EV4All

Heb je interesse in één van onze laadpalen? Binnen 2 dagen na betaling worden de laadpalen al geleverd. Kies uit Schneider Electric, Growatt en Orbis laadpalen, waarbij load balancing en vehicle to grid (V2G) op diverse modellen in de toekomst mogelijk is. Na aankoop kan je ervoor kiezen dat wij de installatie verzorgen of dat je de laadpaal zelf installeert. En in de ‘mijn EV4All’ omgeving kan je al jouw laadpalen beheren en gebruik maken van onze e-Mobility service. Hierdoor kan je bijvoorbeeld laadkosten verrekenen.

Vehicle to grid (V2G) is een technologie die het mogelijk maakt om elektrische voertuigen (EV’s) te gebruiken als een opslagsysteem voor elektriciteit dat kan worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

 

De voordelen van vehicle to grid zijn onder andere:

Flexibiliteit: V2G-technologie maakt het mogelijk om de EV-batterij te gebruiken als flexibele opslag voor het elektriciteitsnet. Hierdoor kan het netwerk reageren op pieken in de vraag naar elektriciteit, waardoor een betere balans tussen vraag en aanbod kan worden bereikt.

Kostenbesparing: EV-eigenaren kunnen profiteren van de mogelijkheid om energie terug te leveren aan het netwerk, wat hen in staat stelt om extra inkomsten te genereren en de kosten van het bezitten en gebruiken van een EV te verlagen.

Vermindering van broeikasgasemissies: V2G-technologie kan helpen de broeikasgasemissies te verminderen door het gebruik van hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie op het netwerk te integreren.

Verhoogde betrouwbaarheid van het netwerk: Door de V2G-technologie kan het netwerk sneller reageren op onverwachte schommelingen in de vraag naar elektriciteit, wat de betrouwbaarheid van het netwerk kan verhogen.

Load balancing – ook wel “belastingsbalancering” genoemd – is een techniek die wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat de belasting op een elektrisch netwerk gelijkmatig verdeeld wordt over alle aangesloten apparaten en machines. Het doel van load balancing is om de stabiliteit en betrouwbaarheid van het elektrische netwerk te verbeteren door te voorkomen dat er pieken en dalen in de belasting optreden.

 

Bij load balancing wordt de stroomtoevoer naar de verschillende apparaten en machines aangepast om ervoor te zorgen dat er geen overbelasting van het elektriciteitsnetwerk optreedt. Als er bijvoorbeeld te veel stroom wordt gevraagd door een bepaald apparaat of machine, kan dit leiden tot een overbelasting van het netwerk, waardoor de spanning kan dalen en andere apparaten of machines mogelijk uitvallen.

 

Om dit te voorkomen, kan load balancing de stroomtoevoer naar andere apparaten of machines verminderen of verhogen om ervoor te zorgen dat de belasting op het netwerk gelijkmatig verdeeld wordt. Load balancing wordt vaak gebruikt in industriële toepassingen waar grote machines en apparatuur op hetzelfde netwerk zijn aangesloten, maar kan ook worden toegepast op andere elektrische systemen zoals het huishoudelijke elektriciteitsnetwerk.

 

Het gebruik van load balancing kan helpen om de stabiliteit en betrouwbaarheid van het elektrische netwerk te verbeteren, waardoor storingen en uitval van apparaten en machines worden voorkomen. Dit kan uiteindelijk leiden tot lagere onderhouds- en reparatiekosten en een hogere efficiëntie van het elektrische netwerk.

EV4All kan ontzorgen van A tot Z. Dit doen we door een totaaloplossing te bieden met onze producten en door het aanbieden van diensten. In dit geval de laadpaal installeren. Na aankoop van een laadpaal – welke binnen 2 dagen geleverd is – plannen we zo spoedig mogelijk een afspraak in. Ook de installatie kan op korte termijn verzorgd worden. Liever zelf de laadpaal installeren? Dat is natuurlijk ook mogelijk. En mocht je advies willen over het zelf installeren van een laadpaal dan helpen we je graag verder!

Het verrekenen van laadkosten houdt in dat de kosten voor het opladen van een elektrisch voertuig worden toegewezen aan de persoon of organisatie die het elektrisch voertuig heeft opgeladen. Dit kan worden gedaan door middel van verschillende methoden en systemen. 

 

Een veelgebruikte methode om laadkosten te verrekenen is door gebruik te maken van laadpassen. Een laadpas is een persoonlijke kaart die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot openbare laadstations en het opladen van de EV mogelijk maakt. De eigenaar van de laadpas wordt in rekening gebracht voor de kosten van het opladen van de EV, die vervolgens kunnen worden doorberekend aan de persoon of organisatie die verantwoordelijk is voor het opladen van de EV.

 

Een andere methode voor het verrekenen van laadkosten is door het gebruik van slimme laadpalen. Slimme laadpalen kunnen communiceren met het elektriciteitsnetwerk om te bepalen wanneer de vraag naar elektriciteit laag is en wanneer de EV kan worden opgeladen. Slimme laadpalen kunnen ook verschillende tarieven hanteren op basis van het tijdstip van de dag, de locatie van de laadpaal en de capaciteit van het elektriciteitsnetwerk. De eigenaar van de slimme laadpaal kan vervolgens de laadkosten doorberekenen aan de persoon of organisatie die verantwoordelijk is voor het opladen van de EV.

 

Bovendien kan het verrekenen van laadkosten helpen om de kosten van het bezitten en gebruiken van een EV eerlijk te verdelen tussen de verschillende partijen die bij het opladen betrokken zijn. Dit kan het gebruik van elektrische voertuigen stimuleren en bijdragen aan een duurzamer transportsysteem.

Onze e-mobility service biedt verschillende diensten en faciliteiten aan om elektrisch rijden te vergemakkelijken en te ondersteunen.

 

Laadinfrastructuur: krijg toegang tot een netwerk van laadpalen, laadstations en snelladers om elektrische voertuigen op te laden.

Laadpassen: dankzij EV4All’s laadpas krijg je toegang tot openbare laadpunten en wordt het mogelijk om de laadkosten te verrekenen.

Routeplanning: Een e-mobility service kan routeplanning voor elektrische voertuigen aanbieden, inclusief informatie over de beschikbaarheid van laadstations en de afstand die kan worden afgelegd op één acculading.

 

Ons doel met deze service is om elektrisch rijden mogelijk te maken voor iedereen en bij te dragen aan een duurzamer transportsysteem. Hierbij ligt onze focus op innovatie, dus bij specifieke wensen en behoeften denken wij graag met je mee! 

Dit geldt ook voor de ‘Mijn EV4All-omgeving’

Hierdoor kiezen klanten voor EV4All

Laadpaal EV4All
Alles-in-één laadoplossing

Bij EV4All voorzien we jou van de beste laadpalen, laadpassen en beheer je al jouw gegevens overzichtelijk en snel in het op maat gemaakte laadbeheerplatform.

Kennis elektrische voertuigen EV4All
Kennis & ervaring

Onze jarenlange ervaring in de zonne-energiebranche heeft gezorgd voor een groot netwerk met experts die ons ondersteunen waar nodig. Samen zorgen wij voor de beste oplossing.

EV4All service
Service

Kies je voor EV4All, dan kies je voor service. Wij voorzien jou van gratis/vrijblijvend advies en streven naar de beste service voor, tijdens en na aankoop van onze producten.

EV4All laadplatform